Verpakking en Transport

D

e fragiliteit van een schilderij wordt bepaald door de leeftijd, huidige conditie (drager, canvas/paneel) en mate van veroudering van de gebruikte materialen. Ieder schilderij vereist een op maat ontwikkelde transportoplossing die rekening houdt met climatologische condities, schokken en vibraties alsmede de handelingsprocedures van de koeriersdienst.

Er moet ook voor gezorgd worden dat de gebruikte verpakkingsmaterialen van de juiste kwaliteit zijn en hierop zijn getest. Dit is belangrijk omdat in het verleden materialen werden gebruikt waarvan later is gebleken dat deze chemische reacties veroorzaken bij het kunstobject door bijvoorbeeld bepaalde zuren af te geven aan de omgeving. Dit moet natuurlijk te allen tijde worden voorkomen. Schilderijen op canvas en paneel zijn gemaakt van voornamelijk organische materialen die moeten kunnen ‘ademen’ in verpakte staat. Er moet dus altijd een afdoende ventilatiesysteem aanwezig zijn.

Sofrino neemt grote zorg in het bepalen van de juiste verpakkingsoplossing en volgt procedures die gehanteerd worden door de grote veilinghuizen en handelaren.